woensdag 26 september 2007

Vandaag worden middagtemperaturen verwacht rond.... 12 uur

Tatadadaaaa met volle trots presenteer ik u Neerlands meest besproken onderwerp: het weer!
We raken er niet over uitgesproken. Dat komt natuurlijk omdat het weer net als leraren is, het is elke dag anders. De ene dag strelen de warme zonnestralen je lichaam, zie je niets anders dan smurfenhuid hoog in de hemel en is er geen vuiltje aan de lucht. De andere dag fiets je door wind en weer de sloot in, omdat je door de mist geen sloot voor ogen zag. En de dag erna lijkt het weer alsof JeeHaWeeHa een potje staat te zeiken vanuit de hemel.
Nou vind ik religie meestal een en al gezeik dus het zou wel eens kunnen kloppen (maar daarover een ander keertje).

Wij, homo sapiens, vinden dit kennelijk ook het ultieme aanspreekonderwerp. Sta je rustig op de bus te wachten (niet echt óp de bus natuurlijk, maar je weet wel) hoor je ineens: ‘Lekker weertje he?’ Je kijkt dan altijd om je heen vanwaar je een stemmetje hoort komen en ziet 6 van de 10 keer een homo sapien wiens houdbaarheidsdatum al ruim is overschreden, juist ja een bejaarde. Ik weet dan meestal niet zo goed wat ik moet antwoorden. Een simpele ‘Ja he’ of een niet simpele ‘Bent u helemaal mesjogge! Noemt u dít lekker? Krijg toch de heen en (lekker) weer’. Het zal je niet verbazen als ik je vertel dat ik het meestal op variant 1 hou.

Sommige mensen verkiezen het weer zelfs boven elk ander onderwerp. Zo was er eens een man die echt oversext was. Laten we zeggen dat de überviagrapillenvreter Hugh Hefner nog een groentje is vergeleken met hem. Dag in en dag uit was het sex. Als hij niet bezig was met zijn genitale-yoga-oefeningen dan sprak hij er wel over. Tot overmaat van ramp natuurlijk voor zijn arme uitgelubberde vrouw. Zij was het dan ook spuugzat. ‘Sex, sex, sex en nog eens Sex. Praat toch liever eens over het weer’. ’Vooruit dan maar schat, wanneer doen we het weer?’ Tsja, zulke weer-liefhebbers heb je natuurlijk ook.

Het weer lijkt op het eerste gezicht heel alledaags, maar het is eigenlijk iets heel mysterieus. Het weer kan namelijk hele eigenaardige dingen met mensen doen. Wij kennen natuurlijk allemaal onze Oant Moarner Piet Paulusma.
Maar wat jullie waarschijnlijk niet wisten is dat hij weliswaar als het minderbedeelde geslacht (en jammer genoeg ook met een minderbedeeld geslacht) is geboren, maar dat hij zich later tot vrouw heeft laten ombouwen. Tot overmaat van ramp noemde hij zichzelf in die tijd Piet Paulu-smatje! Hoe komt 'ie er toch op.
Maar kennelijk voelde hij (of zij) zich toen ook niet lekker in zijn (of haar) vel zitten, want nu is hij weerman!
Zo zie je maar wat het weer allemaal teweeg kan brengen.

Weer of geen weer ik ga nu naar buiten en mocht iemand wederom komen aanzetten met ‘Lekker weertje he?’. Dan ga ik geheid voor variant 2!

Geen opmerkingen: